Ruostemaalit ja pastat – Uutuus!

Nyt voit tehdä ruoste-efektejä pelkällä maalilla tai pastalla! Maalit tarttuvat melkeinpä mihin pintaan tahansa ja sopivat myös ulkokäyttöön.

Useita eri käyttötapoja ja -mahdollisuuksia

Rusty Paper -ruostemaalilla voit maalata kaikkia pintoja, jopa kartonkia. Maalia voidaan käyttää esim. kartongin ‘ruostuttamiseen’ maalaamalla, leimaamalla, sapluunalla, sienellä pyyhkimällä, taputtelemalla tai palettiveitsellä. Työvälineet tulee puhdistaa heti kylmällä vedellä. Maali on vesiliukoista kunnes kuivuu, joten sopii kuivuttuaan myös ulkokäyttöön.

Ruostepasta on paksumpi pastamainen maali. Pastaa löytyy kahta eri väriä, ruosteenpunainen ja ruosteenruskea ja myös kahta eri kokoa, isompi 350g ja pienempi 45ml. Easy Rost -ruostepastalla saat rosoisen ruostepinnan joko pensselillä, sienellä tai palettiveitsellä levittämällä. Kuvassa olevan metallisen Altered Bike Frame -polkupyörän päälle olemme pensselöineet ensin kerroksen ruosteenruskeaa ruostepastaa. Kun pasta on kuivunut, n. 1-2h kerroksen paksuudesta riippuen, olemme tuputtaneet vaahtomuovipalalla sinne tänne vaaleampaa ruosteenpunaista pastaa ja lisäksi Easy Moss sammalpastaa elävyyttä tuomaan. Sammalpasta on paksua ulkokestävää pastaa, jolla voi luoda sammalefektejä pinnalle kuin pinnalle. Pyörään (25x26cm) olemme käyttäneet pieniä 45ml:n pastapurkkeja, joista jäi runsaasti jäljelle. Pasta on suhteellisen riittoisaa, koska se on hyvin peittävää. Ruoste- ja sammalpasta kestävät myös ulkokäytössä.

Ruostepatinalla saat esim. patsaisiin tai kehyksiin himmeän patinaisen kimallepinnan. Ruostepatinaa on kahta eri sävyä, vihertävä Copper Rust ja punaruskea Oxyd.

Maalit ja pastat ovat vesipohjaisia, joten voit työskennellä sisätiloissa. Työvälineet voi pestä vedellä.

IMG 20170519 WA0001