Allergiavapaa pajunvitsa

Pajunvitsan voi tehdä myös itse, mikäli oikeat pajunoksat aiheuttavat allergiaa. Mallivitsan olemme tehneet alumiinilangasta, jota on helppo taivutella haluamaansa muotoon.

Tarvikkeet linkeillä:Vitsa2

Leikkaa 1,5m pätkä alumiinilankaa vitsan pohjaksi. Leikkaa pätkästä yhden metrin ja puolen metrin pätkät. Metrin pätkästä tulee runko ja puolen metrin pätkästä oksat. Taita metrin pätkä kaksin kerroin ja kieputa alumiinilanka kaksinkerroin, niin saat hieman vahvemman oksan. Tee sama puolen metrin pätkälle, taita se kahtia ja kieputa päällekkäin samalla. Valitse, mihin kohtaan oksaa haaran haluat ja kiepauta oksalanka rungon ympäri. Epätasaisuudet eivät haittaa, sillä saat ne piiloon kukkateipillä.

Kun oksaranka on valmis, päällystä se ruskealla kukkateipillä. Pajunkissat tehdään piipunrassista. Tee piipunrassiata U:n muotoisia pieniä lenkkejä. ja kiinnitä ne kukkateipillä runkoon. Huomaathan tehdä tarpeeksi pitkiä lenkkejä, jotta saat pajunkissat kunnolla kiinni. Vitsan voi koristella höyhenillä ja muilla pikkukoristeilla.

Vitsa